En son konular | » AKAYEV.NETPtsi Nis. 27 2015, 15:47 tarafından 1OL(AZRAİL662)» K-Lite Codec Pack Update 10.0.9 TR - indir KatılımsızCuma Eyl. 26 2014, 23:00 tarafından kursunlu » Microsoft Office 2013 Türkçe Orjinal 32&64 Bit Full Tek link indirCuma Eyl. 26 2014, 22:59 tarafından kursunlu » TÜM ÜYELEREÇarş. Ağus. 13 2014, 12:32 tarafından 1OL(AZRAİL662)» Msn Messenger 2014Salı Haz. 24 2014, 05:41 tarafından recep59 » Web Creator 5.1C.tesi Haz. 21 2014, 02:52 tarafından recep59 » PC Kaleci 2014Salı Haz. 17 2014, 01:03 tarafından recep59 » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:23 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:18 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:14 tarafından Recep Öztürk » DriverPack Solution 13 Final Full Download indirÇarş. Haz. 11 2014, 14:10 tarafından Recep Öztürk |
|
| Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:46 | |
| Mercimek Köftesi malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 litre su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- dilediğiniz miktarda pulbiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 6-7 sap yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- marul veya roka
hazırlanması:1. 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. tencerenin kapağını aralık bırakın. (yoksa taşıyor) mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur) 2. 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın.üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin. 3. bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. 1,5 yemek kaşığı bier salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. en son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın. 4. bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. 5. 5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. bunları bir kenara koyun. 6. derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz) harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. (elips veya çiğ köfte şekli olabilir) 7. servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:46 | |
| Bitlis Köftesi Malzemeler
3 orta boy Soğan
1/4 su bardağı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Pirinç
3,5 su bardağı Su
2 tatlı kaşığı Tuz
1/2 orta boy Nar
1/2 tatlı kaşığı Kara Biber
2 1/3 su bardağı Bulgur (köftelik)
2 su bardağı Kıyma (yağsız, iki kez çekilmiş)
1 adet Yumurta
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
Hazırlanışı:
Soğan soyulur, yıkanır, ince ince doğranır, yağın yarısı ile birlikte tencereye koyulur, kapağı kapatılır, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürülür. Pirinc yıkanır, soğan eklenir bir iki kez çevirip, 3/4 su bardağı sıcak su ve 1/2 tatlı kaşığı tuz koyulur, karıştırılır. kaynayınca ateşi kısılır, suyunu çekene değin 10-15 dakika pişirilir. ocağı kapatılır. Nar taneleri ve kara biberi eklenir, karıştırılır. Bulgur geniş bir kaba koyulur, üzerine 1 su bardağı soğuk su serperek ıslatılır, 10 dakika üzeri kapalı olarak bekletilir. Kıyma, yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip elastik bir yapı kazanıncaya değin, yaklaşık 15-20 dakika yoğrulur. Üzerine kurumaması için nemli bir bez örtülür.Eli ıslatarak Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, yuvarlanır. Eli hafif ıslatarak ortalarını çukurlaştırılır, kenarlarını baş ve işaret parmakları arasına alınır, döndürüp hafifçe bastırarak kalınlığı 2 milimetre olacak şekilde inceltilir. İçlerine hazırlanan pirinçli karışımdan koyulur, kaynatıp, üzerine süzgeç yerleştirilir, kapatılır. Köfteler delikli süzgece alınır. Tencereye kalan suy ve tuz konulur, kaynatılır, üzerine süzgeci yerleştirip, kapağı kapatılır. Kaynayan suyun buharı ile köfteler 25-30 dakika haşlanır. Servis tabağına alınır. Haşlama suyuna kalan yağ ve kırımızı biberi koyulur, kaynatıp ve köftelerin üzerine gezdirilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:47 | |
| MALZEMESİ:
500 gr. dana kıyma
200 gr. kuzu kıyma
1 büyük baş soğan
1 adet yumurta
1 dilim ekmek
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı bezelye
1 adet çarliston biber
2 adet domates
2 adet orta boy havuç
1 demet maydanoz
çiçek yağı
kırmızı biber-karabiber- tuz
HAZIRLANIŞI:
Büyük yayvan bir kabın içinde ince doğranmış (veya rendelenmiş) soğan, kıyma, sütte ıslatıldıktan sonra ufalanmış ekmek içi, yumurta, ince kıyılmış maydanozun yarısı, tuz ve karabiber konur. Bu malzeme karıştırılarak birbirine yedirilir. Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Köfteler kızardıktan sonra bir tabağa alınır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan tavada pembeleşinceye kadar kavrulur.Buna bezelye, küçük küpler halinde doğranmış havuç, soyulmuş domates, çarliston biber, maydanoz ve kırmızı biber ilave edilir. Hep birlikte karıştırılarak kısa bir süre kavrulduktan sonra çok az su ile azcık kaynatılır. Köfteler ilave edilir ve hep birlikte 2-3 dakika kaynatılır. Servis tabağına aktarılıp, üstüne kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:47 | |
| Harput Köftesİ MALZEMESİ
2 büyük boy Soğan
1 demet Maydanoz
4 yemek kaşığı Salça
1 yemek kaşığı Biber salçası
3 tatlı kaşığı Tuz
2 tatlı kaşığı Kara Biber
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
2 tatlı kaşığı Mor fesleğen
500 gr Kıyma (az yağlı)
1/2 su bardağı Bulgur (köftelik)
2 yemek kaşığı Sıvı yağ
3,5 su bardağı Su
Hazırlanışı
Soğan soyulur, yıkanır. Maydanoz yıkanır, ayıklanır. Her ikisi de ince ince doğranır. Soğan, maydanoz, 1/2 yemek kaşığı salça, biber salçası, 2 tatlı kaşığı tuz ve baharat karıştırıp iyice ovulur. Bu karışıma kıymayı azar azar 4-5 seferde ekleyip, 5 dakika kadar yoğrulur. Bulgur da aynen kıyma gibi eklenir ve elastik bir yapı kazanıncaya değin, yaklaşık 7-8 dakika daha yoğrulur. Üzerine, kurumaması için nemli bez örtülür. El ıslatılarak hamurdan, yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Her parça yuvarlanır ve ortası iki taraftan bastırıp çukurlaştırılır. Sol elin işaret ve baş parmaklarını ortadaki iki taraflı çukura yerleştirilir. Sağ elin baş ve işaret parmakları arasında köfte çevrilerek kenarları düzeltilir. Diğer tarafta kalan salça bir tencerede su ile ezilir. Yağ, kalan tuz ve su eklenir, kaynatılır, köfteler kaynayan karışıma koyulur, kısık ateşte 35-40 dakika kadar pişirilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:47 | |
| PAŞA KÖFTESİ
MALZEMESİ :
Yarım kg. kıyma
1 kahve fincanı pirinç
2 fincan su
1 yumurta
Kızartma için yağ
Tuz, kimyon, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Pirinç 2 fincan suyla kaynatılır. Suyunu çektikten sonra pirinci ve eti birbirine katıp içine 1 yumurta, kimyon, tuz, karabiber katıp karıştırılır. Köfte şekli vererek, una bulayıp yağda kızartılır. İsteğe göre ½ çorba kaşığı salça sulandırıp köftelerin üstüne serpiştirip hep beraber hafif ateşte biraz daha pişirilir ve servise hazır hale getirilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:47 | |
| Yufkalı Darüzziyafe Köftesi(Osmanli) Malzemeler 200 gram tavuk, 2 adet soğan 150 gram dana eti 100 gram kuzu eti 100 gram mantar 2 adet yufka 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 100 gr. file fıstık 4 dilim beyaz ekmek Yarım demet maydanoz
Yemeğin Tarifi Yufka hariç bütün malzemeyi birlikte karıştırın. Kıyma makinasında bir kez çektikten sonra özdeşleşene kadar iyice yoğurun. Daha sonra kıymayı rulo haline getirin ve yufkaya sarın. Bu şekilde yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra ruloları 2-3 cm. genişliğinde kesip şişlere dizin. Kömür ateşinde ızgara yapın. Pişen köfteleri, yine ızgarada pişirdiğiniz domates ve biberlerle süsleyerek servise hazırlayın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:48 | |
| Bahçe Köftesi: Malzeme : - Harcı:- 1 adet havuç - 1 adet kabak - Yarım demet maydanoz - Yarım demet dereotu - Köftesi: - ½ kg. köftelik kıyma - ½ paket köfte harcı - 1 ½ çay bardağı su - Sosu: - 2 yemek kaşığı Sana Cream Bonjour - 3 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 ½ su bardağı et suyu - ½ su bardağı rende kaşar peyniri
Hazırlanışı : Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz.
Maydanoz ve dereotu ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Sarımsakları kıyın.
Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını , 1 ½ çb. Suyu, koyup, iyice yoğurunuz.
Harç kıvamına gelince şekil verip, bir tabağa alınız.
Yayvan bir tavayı kızdırıp, köftelere renk verdirin.
Renk alan köfteleri bir tepsiye veya ısıya dayanıklı bir kaba dizin.
Sosu için, bir tencerede Sana cream bonjouru kızdırın.
Kızan yağın içine kıyılmış sarımsakları, doğranmış domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun Domatesler pişince , köftelerin üzerine dökün.
En son olarak içine etsuyunu döküp, rende kaşarı serpin.
Önceden 200 C de ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirip, sıcak olarak servis edin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:48 | |
| ZMİR KÖFTESİ
Malzemeler : 500 gr. orta yağlı koyun kıyması 3 adet domates veya 4 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası 4 adet patates 3 çorba kaşığı margarin 3 dilim ekmek içi 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz Karabiber Tuz
Hazırlanışı : 2 defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğanı, ıslatılıp sıkılmış ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunları iyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil vererek 1 parmak kalınlığına getirin.
Patatesleri soyup köfte büyüklüğünde yuvarlak dilimler kesin.
Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yağda kızartıp bir tepsiye dizin.
Daha sonra aynı yağda köfteleri kızartıp patateslerin üzerine koyun.
Tavada kalan yağa, kabukları soyulmuş, zar şeklinde doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatın.
Bu kaynatılan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapağı kapatın ve 15 dakika pişirin.
Servis tabağına köfteleri patateslerin üzerinde olarak çıkartıp servis yapın. afiyet olsun (sakın bir erkek yemekle işi olmaz demeyin) | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:48 | |
| Tekirdağ Köftesi <hr style="color: rgb(209, 209, 225);" size="1">
MALZEME:
Orta yağlı kıyma 1 kg. Kırmımızı pulbiber 1/2 çorba kaşığı İrmik (yada 5 dilim bayat ekmek içi) 1 çorba kaşığı Karbonat 1/2 çorba kaşığı Soğan 1 adet Karabiber Sarmısak 2 diş Tuz Kimyon 1/2 çorba kaşığı
YAPILIŞI: Eğer irmik yerine ekmek içini kullanabilirsiniz,ama irmik lezzetli oluyor Soğan ve sarmısaklarla birlikte irmiği ya da ekmek içini robottan geçirerek ince çekilmiş duruma getirin. Bu malzemeyi kıymaya katın. Tuzu, biberi, kimyonu, kırmızıbiberi ve karbonatı da katıp, yoğurarak köfte harcını hazırlayın. Bir kaba koyup ağzını kapatın. Buzdolabında bir gün bekletin. Ertesi gün istediğiniz biçimde köfteler hazırlayın. Izgaranızı ya da fırınınızın ızgarasını yakın.Köfteleri ızgaraya yerleştirip, her iki yanı kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.tekirdağ köftenin bir iyi tarafıda eşleri dışarı giden beyler için ideal bir gün önceden yapıldığı için 1 günlük avantaj sağlıyor.
Tekirdağ 'a gidipde yemeden gelmeyin
afiyet olsun | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:56 | |
| AkdenizUsulüKöfte (4 Kişilik)
MalzemelerKereviz Yaprağı 1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 200 gr Arpacık Soğanı 4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz İçi 80 gr Kurutulmuş Domates 2 Dilim Tost Ekmeği 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Fesleğen 4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kıyma 1 Adet Yumurta 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ Yemeğin Tarifi Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:56 | |
| BulgurluKöfte
Malzemeler500 gr dana kıyma Kızartmak için sıvı yağ 2 yemek kaşığl sıvı yağ 1 kahve fincanı ince bulgur 1 büyük soğan 1 adet yumurta 1-2 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 su bardağı konserve bezelye 4-5 adet patates 2-3 diş sarımsak Yeteri kadar tuz Yemeğin Tarifi Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın. Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızartın. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyduktan sonra doğranmış sarımsakları ve salçayı kavurun, 2-3 su bardağı su ile ezín. Tepsideki köftelerin üzerine dökerek pişirin. Patates ve bezelyeleri de ilave ederek 2-3 dakika daha pişirdikten sonra servise sunun. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:56 | |
| DolguluKöfte (4 Kişilik)
Malzemeler2 su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 adet yumurta 100 gram kıyma 1 çorba kaşığı irmik 2 adet haşlanmış patates Tuz İçine : 100 gram kıyma Domates sosu için: 2 adet domates 2 adet kesme şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak 1 defne yaprağı 2 diş sarmısak Yemeğin Tarifi Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:56 | |
| İnegölKöfte
Malzemeler1 kg dana kaburga kıyması 2 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz 1 orta boy soğan Yemeğin Tarifi Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin. İkinci gün robotta bir adet soğanı çekerek süzgeçte yıkayın. Köfteye karıştırın. Tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerini bastırarak mangal ateşinde pişirin. Yanında piyaz ile beraber servise sunun. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 14:56 | |
| IspanaklıKöfte
Malzemeler500 gr köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 baş soğan Çeyrek bayat ekmek içi 1 tatlı kaşığı kekik Yeteri kadar tuz, karabiber lspanaklı iç için : 500 gr ıspanak 1 baş soğan 2 yemek kaşığı kullandığınız yağ 100 gr kaşar peyniri Yemeğin Tarifi lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyin. Bir iki kere karıştırıp ateşi kısın. lspanaklar yumuşayıncaya kadar yavaş ateşte 10 dakika pişirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin. azla suyunu süzdürerek içine kaşar peynirini ilave edin. Diğer tarafta köftelik kıyma, ufalanmış ekmek içi, ince doğranmış soğan, yumurta, tuz, karabiber ve kekik karıştırıp çok iyi yoğurun. 2 ceviz büyüklügünde parçalar alın. Bu parçaları inceltin. İçine ıspanaklı iç koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında iyice kızarana kadar pişirin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:00 | |
| ................................. GökkuşağıKöftesi (6 Kişilik)
Malzemeler3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin:2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin:1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 3 Diş Dövülmüş Sarmısak 2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Tavuk Suyu Tableti 1 Tatlı Kaşığı Şeker Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim. Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım. Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim. Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:00 | |
| Malzemeler: 3 Adet Havuç 3 Adet Patates 2 Çorba Kaşığı Süt 2 Adet Yumurta ½ Kg Az Yağlı Kıyma 1 Adet Soğan 1 Dilim Bayat Ekmek İçi 1 Tatlı Kaşığı Köfte Baharı 1 Çay Kaşığı Kimyon 5 Diş Sarmısak Tuz Süslemek İçin: 2 Adet Domates 3-4 Adet Sivri Biber 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 2 Dilim Bayat Ekmek İçi 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Sos İçin: 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 3 Diş Dövülmüş Sarmısak 2-3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Tavuk Suyu Tableti 1 Tatlı Kaşığı Şeker
HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak patatesleri ve havucu haşladıktan sonra soyup, doğrayalım. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçları, sütü, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu pürüzsüz bir kıvama getirelim. Patates ve havuçtan oluşan püreyi bir tarafta bekletelim. Kıymaya rendelenmiş soğanı ekleyelim. Bayat ekmek içini ufalayalım. Dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Köfte baharını, kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harcı özlü bir hamur haline gelene kadar yoğuralım. Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yağlayalım. Köfte harcını düzgün bir şekilde yayalım. Isıtılmış fırında köfte harcını yarı yarıya pişirelim. Tepsiyi fırından alıp, üzerine kaşar peyniri serpip, tepsiyi tekrar fırına sürelim. 15 dakika pişirelim. Fırından aldıktan sonra Dilimler şeklinde keselim. Her dilimin ortasına 1 dilim domates ve sivri biber yerleştirelim. Sos için tüm malzemeyi karıştıralım. Servis tanağına önce sosu yayalım. Köfte dilimini üzerine yerleştirerek servis yapalım. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:02 | |
| Top top kofte <hr style="color: rgb(209, 209, 225);" size="1">
750gr kıyma 1 adet yumurta 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dilim ekmek içi yarım çay bardağı süt 1 çay kaşığı kabartma tozu* 1 tatlı kaşığı karabiber tuz *kabartma tozu köftelerin yumuşak olmasını sağlıyor*
Kızartmak için : 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Ayrıca: 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış 1 diş sarımsak, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber tuz Hazırlanması: Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin. Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın. 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk.) pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak sunun
| |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:02 | |
| Akdeniz usulü
MALZEMELER Kereviz Yaprağı 1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 200 gr Arpacık Soğanı 4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz İçi 80 gr Kurutulmuş Domates 2 Dilim Tost Ekmeği 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Fesleğen 4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kıyma 1 Adet Yumurta 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ HAZIRLANIŞI Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:02 | |
| Cızbız köfte
MALZEMELER 1 kilo kıyma, iki kere çekilmiş yarım ekmek içi 2 adet soğan yeteri kadar tuz 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı sirke HAZIRLANIŞI Ekmekler ve soğan bir blendırda çekilir. Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke de ilave edilerek yoğrulur ve elle köfte şekline getirilir. Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:03 | |
| Çıldır köfte
MALZEMELER 400 gram kekik ve baharatla hazırlanmış köfte 18 adet 30 gramlık pide 200 gram patates püresi 1 su bardağı et suyu 50 gram tereyağı Domates sosu Yoğurt sosu HAZIRLANIŞI Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın. Et suyu ve biraz domates sosu ilave edin. Servis tabağına alın. Izgara köfteleri üzerine dizin. Köftenin üzerine patates püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın. Domates sosu için ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı 1 çorba kaşığı margarinde sote edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Salçayı ekleyip ezin. Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis yapmadan önce defne yapragını çıkartın. Yoğurt sosu için süzme yoğurt, 4 diş dövulmüş sarmısak, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz karabiberi bir kapta spatulayla karıştırın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:03 | |
| Çulllu Köfte
MALZEMELER 200 gr kıyma 2 su bardağı ince bulgur 1 adet büyük baş soğan 1 tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı kimyon 1 adet yumurta 3 su bardağı su Tuz karabiber kızartmak için yağ HAZIRLANIŞI Kıyma, bulgur, ince ince kıyılmış maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alın.Elinizi sık sık ıslatarak bütün malzemeyi birbirine iyice karıştırın.Yoğurup sakız kıvamında bir malzeme elde edin.Bu malzemeden, köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın ve şekil verin. Bir tencerede üç bardak suyu kaynatın. İçine tuz atın. Köfteleri yaklaşık 8 dakika kadar haşlayın.Daha sonra kevgirle alın.Bu arada yumurtanın içine bir çimdik tuz atıp, çırpın. Suyu iyice süzülünce, köfteleri yumurtaya bulayıp yağda kızartın.Sıcakken veya dilerseniz soğuk olarak servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:04 | |
| Dalyan köfte
MALZEMELER 1 kilo az yağlı kıyma 2 adet soğan 2 yumurta Bayatlatılmış yarım ekmek içi Tuz, karabiber 1 kutu bezelye 2 adet havuç 2 adet domates 1 çay fincanı un
HAZIRLANIŞI Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır. İçine haşlanmış bezelye, 1-2 dakika haşlanıp kabukları soyulmuş ve ufak küpler halinde doğranmış havuç konur ve rulo şeklinde sarılır. Dikdörtgen şeklindeki bir payreks kaba konur ve 170 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra altına biriken su alınır. Rendelenmiş domates hafifçe pişirilip üzerine köftenin suyu ve un ilave edilir. Boza kıvamında bir sos elde edilir. Servis yapılacağı zaman köftenin üzerine bu sos dökülür. Arzuya göre haşlanmış yumurta ile garnitür yapılabilir ve sıcak olarak servis edilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:04 | |
| Dolgulu köfte
MALZEMELER 2 su bardağı bulgur 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 adet yumurta 100 gram kıyma 1 çorba kaşığı irmik 2 adet haşlanmış patates Tuz İçine : 100 gram kıyma Domates sosu için: 2 adet domates 2 adet kesme şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak 1 defne yaprağı 2 diş sarmısak HAZIRLANIŞI Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:04 | |
| MALZEMELER 1 buçuk kg kemikli kuzu budu 1 su bardağı barbunya fasulye 250 gr ince bulgur 1 su bardağı nohut 2 adet domates 2 baş soğan 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağ 4 dal ekşi sumak 250 gr yağsız kıyma 1/2 demet maydanoz , kıyılmış kırmızı biber kuru nane tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Eti, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirin. Diğer yanda akşamdan ıslattığınız barbunya fasulye ve nohutu da ayn ayn pişirin. Dört dal ekşi sumağı yıkayıp bir kaseye koyun ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletin. Sumak yerine limon da kullanabilirsiniz. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyup, azar azar su ilave ederek iyice yoğrun. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2çorba kaşığı un ilave edip, yoğurun . Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparıp, fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Haşlanmış et, nohut ve fasulyeyi büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyup, kaynatın. Hazırladığınız köfteleri içine atın, köfteler piştiğinde ıslattığınız sumağın suyu süzüp, ilave edin. İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız 2 domatesi pişirin, yemeğin üzerinde gezdirin. Sıcak servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) Cuma Mayıs 16 2008, 15:05 | |
| Harput köftesi
MALZEMELER 1 paket köftelik bulgur 1/2 kg orta yağlı kıyma 1 baş soğan maydanoz reyhan salça tuz HAZIRLANIŞI Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğrun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın. Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 dakika pişirin, artan suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın. | |
| | | | Yemek Tarifleri-Köfteler (aşçı d10cu ustanın gizli tarifleri) | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|