En son konular | » AKAYEV.NETPtsi Nis. 27 2015, 15:47 tarafından 1OL(AZRAİL662)» K-Lite Codec Pack Update 10.0.9 TR - indir KatılımsızCuma Eyl. 26 2014, 23:00 tarafından kursunlu » Microsoft Office 2013 Türkçe Orjinal 32&64 Bit Full Tek link indirCuma Eyl. 26 2014, 22:59 tarafından kursunlu » TÜM ÜYELEREÇarş. Ağus. 13 2014, 12:32 tarafından 1OL(AZRAİL662)» Msn Messenger 2014Salı Haz. 24 2014, 05:41 tarafından recep59 » Web Creator 5.1C.tesi Haz. 21 2014, 02:52 tarafından recep59 » PC Kaleci 2014Salı Haz. 17 2014, 01:03 tarafından recep59 » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:23 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:18 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:14 tarafından Recep Öztürk » DriverPack Solution 13 Final Full Download indirÇarş. Haz. 11 2014, 14:10 tarafından Recep Öztürk |
|
| Acı biber gerçeği | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
euroyorumtrcx Moderator
Mesaj Sayısı : 560 Yaş : 31 Nerden : Çorum İş/Hobiler : öğrenci Lakap : Genc+aşık İletisi : euroyorum.tk Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 8 Rep Gücü : 643 Kayıt tarihi : 22/02/09
| Konu: Acı biber gerçeği Perş. Mayıs 21 2009, 12:53 | |
| Acı sosların epey meraklısı var
New Jersey'den Blair Lazar, ekibiyle birlikte geliştirdikleri tozun, bir kaç ton taze biberin işlemden geçirilerek damıtılması sonucu elde edilen saf kırmızı biberden yapıldığını söyledi.
Lazar, Amerikan pazarında farklı lezzetlerde soslara bir yenisini ekledi.
Bir zamanlar, Tabasco sosu, tadabileceğiniz en acı sos olarak görülürdü.
Bugün ise en azından Amerika Birleşik Devletleri'nde acı sos meraklıları tabasco'yu, 'korkakların baharatı' olarak görüyor.
Son on yıl ya da daha fazla zaman dilimi içinde, üreticiler gösterişsiz kırmızı biberleri alıp damıtarak çok daha acı soslar geliştirdiler.
Bu karışımlardan bazılarına verilen isimler, tadıldığında ya da sonrasında yaşanan acıya ilişkin bir fikir verebilir: Ölümden sonra sosu ve Delilik sosu bunlardan sadece ikisi.
Sosların ne kadar acı oldukları Scoville Birimleri denen yöntemle ölçülüyor.
Birim miktarı arttıkça acı oranı da büyüyor.
Bazı üreticiler ise üç bin ile elli bin birimin ötesinde ölçüm yapmanın anlamsız olduğunu, zira abartma eğilimi oluştuğunu söylüyorlar.
Blair Lazar ise geliştirdiği yeni tozun bugüne kadar üretilenlerin en acısı olduğunu- hatta laboratuvarda üretim sırasında çalışanların, tozu yutmamak için özel kıyafetler giyip maskeler taktıklarını söylüyor.
Yeni tozu denemeye kalkıştığında ise, dilinin şiştiğini ve bir kaç gün ağrı çektiğini anlatıyor Lazar.
İnternette arama yaptığınızda bu tür aşırı uçlardaki sosları deneme meraklılarının sayısının hiç de az olmadığı ortaya çıkıyor.
Bu mazoşizmin yeni bir yolu, maçoluk göstergesi ya da aşırı uçlara dayanan bir müshil deneyimi olabilir.
Ama bunu ancak deneyenler bilebilir. | |
| | | | Acı biber gerçeği | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|