En son konular | » AKAYEV.NETPtsi Nis. 27 2015, 15:47 tarafından 1OL(AZRAİL662)» K-Lite Codec Pack Update 10.0.9 TR - indir KatılımsızCuma Eyl. 26 2014, 23:00 tarafından kursunlu » Microsoft Office 2013 Türkçe Orjinal 32&64 Bit Full Tek link indirCuma Eyl. 26 2014, 22:59 tarafından kursunlu » TÜM ÜYELEREÇarş. Ağus. 13 2014, 12:32 tarafından 1OL(AZRAİL662)» Msn Messenger 2014Salı Haz. 24 2014, 05:41 tarafından recep59 » Web Creator 5.1C.tesi Haz. 21 2014, 02:52 tarafından recep59 » PC Kaleci 2014Salı Haz. 17 2014, 01:03 tarafından recep59 » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:23 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:18 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:14 tarafından Recep Öztürk » DriverPack Solution 13 Final Full Download indirÇarş. Haz. 11 2014, 14:10 tarafından Recep Öztürk |
|
| ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
1OL(AZRAİL662) PRENS-Kurucu
Mesaj Sayısı : 5270 Yaş : 34 Nerden : Denizli İş/Hobiler : PC Beat Lakap : AZRAiL662 İletisi : Allah'tır tek hakim
Ağa kim?
Paşa kim? Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 181 Rep Gücü : 2273 Kayıt tarihi : 24/12/07
| Konu: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Çarş. Ara. 17 2008, 19:13 | |
| Hatırlamakta fayda var, ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu?
Sanıyor musunuz ki Mustafa Kemal Çankaya'ya büyük bir mutabakatla çıktı. Alakası yok! Ali Şükrü'süz, Topal Osman'sız ******'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini anlatmak mümkün değildir.
****** önce meclisi seçti, sonra kendisini cumhurbaşkanı seçtirdi, ama yine de cumhuriyet ve kendi cumhurbaşkanlığı üzerinde tam bir mutabakat sağlayamadı Bize anlatılan tarih ne yazık ki, Cumhuriyet'in ilanından sonra ******'ün hiç tartışılmadan, son derece büyük bir kamuoyu desteği ile cumhurbaşkanı seçildiğini söyler. Yalan söyleyen tarih utansın! ******'ün Cumhurbaşkanlığına giden yol anlatılırken hiç anlatılmayan çok önemli tarihi olaylar vardır. Şimdi... İsmet Paşa Lozan'a gitti geldi ve başarısız oldu. ****** İsmet Paşa ile Eskişehir'de buluştu ve Lozan hakkında bilgi aldı. Ankara'ya döndüğünde kendisini kimse karşılamadı. Rauf Orbay Başbakan'dı, ona niçin karşılanmadığını sordu. Rauf Orbay başbakanlıktan istifa etti. Meclis Lozan görüşmelerini değerlendirmek için toplandığında tam dokuz gün Mustafa Kemal eleştiri yağmuruna tutuldu. Mustafa Kemal'e açıkça yüklenemeyen milletvekilleri İsmet Paşa'ya yükleniyorlardı. Hariciye Vekili İsmet Paşa gensoru ile düşürülecekti. Ama ****** Rauf Orbay'ın kendisinin Lozan Görüşmeleri'ne gitmek istediğini yayarak milletvekillerini böldü ve İsmet Paşa da Lozan'a geri döndü. Ali Şükrü Lazistan milletvekiliydi. Bölgesinde yolsuzluk ve zulüm olduğunu mecliste yaptığı bir konuşmada anlattı. Bunun sona erdirilmesi için meclisin ağırlığını koyması gerekiyordu. Ali Şükrü Lozan Konferansı'ndaki başarısızlıkları anlattığı bir oturumda, "Savaşta kazanılan masada kaybediliyor" diyordu. Mustafa Kemal öfkesinden silahına sarılmış, Ali Şükrü de silahını çekmişti. Mecliste yaşanan bu olaydan sonra Ali Şükrü evinden meclise giderken ortadan kayboldu. Diğer Lazistan Milletvekili Ziya Hurşit Ali Şükrü'nün siyasi bir cinayete kurban gitmiş olabileceğini söylüyordu. Ali Şükrü'yü öldürenin Topal Osman olduğu ortaya çıktı. Ali Şükrü'nün cesedi bir kaç gün sonra Topal Osman'ın Çankaya'daki karargahının yakınlarında toprağa gömülü olarak bulundu. Topal Osman'ın karargahı top ateşine tutuldu. Topal Osman öldürüldü. Ziya Hurşit, Topal'ın öldürülmesini izlerin ortadan kaldırılması olarak yorumladı ve Ali Şükrü'nün ölümünden Mustafa Kemal'i sorumlu tuttu. ****** meclisin dağılacağını ve seçime gidileceğini arkasından da Halk Fırkası'nın kurulduğunu açıkladı. Meclis dağıtıldı, Halk Fırkası (Partisi) örgütlendi. Mustafa Kemal partinin de başkanı oldu. Milletvekilleri Mustafa Kemal'in parti başkanlığından istifa etmesi gerektiğini söylediler. Çünkü hem devlet başkanı hem parti başkanı olunmamalıydı. ****** milletvekillerini tersledi. Yeni yönetim şeklinde partiler değil parti olacaktı. Bu da Mustafa Kemal'in partisiydi. Bu gelişme üzerine silah arkadaşları Mustafa Kemal'den uzaklaşarak Rauf Bey'in önderliğinde toplandılar. ******'ün etrafında sadece İsmet Paşa ve Fevzi Paşa kaldı. Tahmin edileceği gibi Halk Fırkası her yerde seçimi kazandı! Milletvekili seçilenler Mustafa Kemal'in onayı ile seçildi. Halk Fırkası'nın seçim bildirgesi 6. maddesinde "Ordu mensuplarının refahlarını sağlamak esastır" deniliyordu. Yeni Meclis toplandı. Çok sesliliğin olmadığı bir meclisti. Asker milletvekillerinin sayısı birinci meclise göre yüzde 20'ye çıkmıştı. Tüm ordu ve kolordu komutanları milletvekili seçilmişti. Buna rağmen yine de Mustafa Kemal'e muhalif yok değildi ve özgür bir oylamada milletvekillerine cumhuriyeti kabul ettirmek mümkün görünmüyordu. Fevzi Paşa mecliste ordunun son askerine kadar Mustafa Kemal'in yanında olduğunu söyledi. ****** hükümeti istifa ettirdi. Ortalık yeniden karıştı. Meclis yeni hükümeti kuramıyordu. İşte bu sırada ****** "Böyle gitmemeli, yarın cumhuriyet ilan edeceğiz" dedi. 29 Ekim günü "Bu koşullar altında hükümet kurmak imkansız. Türkiye'nin bir cumhuriyet olmasına, başında da bir cumhurbaşkanı olmasına karar verdim." Oysa milletvekilleri ******'ü hükümeti kursun diye çağırmışlardı. O rejimi değiştiriyordu. Önce Cumhuriyet ilan edildi. Oylamaya meclisin yüzde 52.7'si katılmadı. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimine gidildi. Tek aday Mustafa Kemal'di. 334 milletvekilinin 158'i oylamaya katıldı, geri kalan 176 üye ise ne Cumhuriyet'in oylamasına ne de Cumhurbaşkanı seçimine katılmamıştı. Bu durumda ****** hem meclis başkanı, hem cumhurbaşkanı, hem Halk Partisi'nin başkanıydı. Başkomutandı. Cumhurbaşkanı olduğu için Hükümet'i de kendisi atayacaktı. 1924'de değiştirilen Anayasa gereği ****** her dört yılda bir 1927, 31 ve 35'de tek aday olarak cumhurbaşkanı seçildi. Fakat yine de meclisin tamamının oylarını alamadı. 1927'de 335 üyeden 288'inin, 31'de 351 üyeden 289'unun, 1935'de de 444 üyeden 386'sının oyunu aldı. ****** işte böyle Cumhurbaşkanı oldu!
Nuh Gönültaş/Bugün Gazetesi
| |
| | | NAZIM Misafir
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Cuma Ara. 19 2008, 23:07 | |
| Abi ben ne topum ya ******e içimden sövüyorum sitede de söveceğim ama siz değiştirirsiniz mesajımı.Ahmet abi & Birol abi saygılar. |
| | | aamet19 Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1077 Yaş : 33 Nerden : Çorumluyuk Herii İş/Hobiler : İş mi? üff sefil öğrenci! Lakap : gulzariide_diken İletisi : Sağdan Sola Zikir Vuran Fatih Nesli Gelmektedir... Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 21 Rep Gücü : 649 Kayıt tarihi : 03/02/08
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? C.tesi Ara. 20 2008, 14:29 | |
| Nazım olum niye sövüyon adama içinden söz söveceksen de. | |
| | | senolkum1 Bizden
Mesaj Sayısı : 194 Yaş : 54 Nerden : 03-afyonkarahisar İş/Hobiler : iletişim, idarecilik,teknik elaman Lakap : BAZEN RÜZGAR OLUR ÜŞÜTÜRÜM BAZEN ATEŞ OLUR YAKARIM BAZEN GÜL OLUR RAYİHA VERİRİM İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 1 Rep Gücü : 3 Kayıt tarihi : 07/06/08
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Ara. 22 2008, 00:24 | |
| hı hı hı hı hı hı ne sövmesi kardeşim adamlar partisini de kurmuş cumhuriyetini de kurmuş cumhurbaşkanını da seçmiş hem de %52.7 meclis katılımıyla....... | |
| | | hayal perisi Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 1 İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : Rep Puanı : 0 Rep Gücü : 0 Kayıt tarihi : 27/01/09
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? C.tesi Şub. 07 2009, 20:42 | |
| birileri bardağın dolu tarafını göstermiş aklınca ama boş tarafını göremedik değil mi? ****** olmasaydı,Cumhuriyet ilan edilmeseydi sonumuz sizce nasıl olurdu?... başka bir lider mi? eğer Mustafa Kemalden daha akıllısı olsaydı,olurdu zaten:) demek ki yokmuş | |
Mesaj Sayısı : 1077 Yaş : 33 Nerden : Çorumluyuk Herii İş/Hobiler : İş mi? üff sefil öğrenci! Lakap : gulzariide_diken İletisi : Sağdan Sola Zikir Vuran Fatih Nesli Gelmektedir... Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 21 Rep Gücü : 649 Kayıt tarihi : 03/02/08
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Paz Şub. 08 2009, 20:50 | |
| - hayal perisi demiş ki:
- birileri bardağın dolu tarafını göstermiş aklınca ama boş tarafını göremedik değil mi?
****** olmasaydı,Cumhuriyet ilan edilmeseydi sonumuz sizce nasıl olurdu?... başka bir lider mi? eğer Mustafa Kemalden daha akıllısı olsaydı,olurdu zaten:) demek ki yokmuş Diyoruz ya bizde Kemal bu kurnazlıkla cumhurbaşkanı oldu diye.Ondan akıllıları doluydu ama kurnaz değildi ondan daha akıllı olanlar. | |
| | | 1OL(AZRAİL662) PRENS-Kurucu
Mesaj Sayısı : 5270 Yaş : 34 Nerden : Denizli İş/Hobiler : PC Beat Lakap : AZRAiL662 İletisi : Allah'tır tek hakim
Ağa kim?
Paşa kim? Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 181 Rep Gücü : 2273 Kayıt tarihi : 24/12/07
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 16:23 | |
| - hayal perisi demiş ki:
- birileri bardağın dolu tarafını göstermiş aklınca ama boş tarafını göremedik değil mi?
****** olmasaydı,Cumhuriyet ilan edilmeseydi sonumuz sizce nasıl olurdu?... başka bir lider mi? eğer Mustafa Kemalden daha akıllısı olsaydı,olurdu zaten:) demek ki yokmuş Ah ah kemalin kirlettiği beyinleri biz yıkayıp temizliyoruz.
Bencil egosu aşırıya varacak derecede aç biriydi o. Yukardakini okumuşsun. Ne mutlu sana bunlardan habersiz olanlarda var. Kemal olmasaydı;
- Daha önceleri Kemal mi vardı?
- Daha önce Türkler esir miydi?
- Türk halkı esir edilemez.
- Kemal gibi bir hokkabazdan ise sağlam bir kişilik olsa amenna
- Şunuda unutma o zamanlar bazı önde gelenler kardeş kanı dökülmesin, Türk Türkün Müslüman Müslüman kardeşinin kanını dökmesin diye bazı şeylere razı olmak zorunda kaldı.Örneğin;Bediüzzaman Said Nursi
Kemal olmasaydı, kimse kurtarmasaydı, gün elbet doğardı.
Her gecenin sonu gündüz değil mi?
Kara kıştan sonra bahar değil mi?Minareler Süngü Kubbeler MiğfeR TIKLA İNDİR İşte Ezgideki sözler: Kim demiş bu şarkı yarım kalacak Kim demiş bu şiir burda bitecek
Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkenin sesi olacak Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkemin sesi olacak
Döneceğiz bir gün bu şehr-i taife Döneceğiz elbet memleketimize
Minareler Süngü Kubbeler Miğfer Camiler Kışlamız Müminler Asker
Her gecenin sonu gündüz değil mi? Kara kıştan sonra bahar değil mi?
Takma sen kafanı yürü aslanmım İnançlı olanlar üstün değil mi
Takma sen kafanı yürü aslanmım Bu türkü ülkemin sesi olacak
Minareler Süngü Kubbeler Miğfer Camiler Kışlamız Müminler Asker
Gelecektir elbet senin başına Öncekilerin başına gelen Ne Firavun ölür Ne de bu dava Bir yaşam şeklidir başına gelen
Minareler süngü Kubbeler miğfer Camiler kışlamız Müminler asker Adil Avaz
En son 1OL(AZRAİL662) tarafından Ptsi Şub. 09 2009, 16:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | asd_ref Bizden
Mesaj Sayısı : 120 Yaş : 28 Nerden : Kocaeli - İzmit İş/Hobiler : Öğrenciyim İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Rep Puanı : 2 Rep Gücü : 13 Kayıt tarihi : 01/02/09
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 16:37 | |
| Hayal perisi : Senin anlattıklarına göre bir film çıktı ''Osmanlı Cumhuriyeti'' 1OL(AZRAİL662) : Yine süper bir paylaşım ben hayatım boyunca ATATÜRK'ün büyük bir destek ve kamaoyuyla cumhurbaşkanı olduğunu düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Bilgi için teşekkürler | |
| | | asd_ref Bizden
Mesaj Sayısı : 120 Yaş : 28 Nerden : Kocaeli - İzmit İş/Hobiler : Öğrenciyim İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Rep Puanı : 2 Rep Gücü : 13 Kayıt tarihi : 01/02/09
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 16:48 | |
| Bir şey daha eklemek istiyorum: __Türkler size dokunmadığı , harbetmediği sürece sakın siz de Türklere dokunmayın . ( Hadis-i Şerif ) __Sizler, Türklerle çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır . ( Hadis-i Şerif ) __Türkler Dünyaya iki defa hülmedecektir . ( Hadis-i Şerif ) Burdanda Türklerin yani bizlerin hiç bir zaman esalet altında olmayacağımız anlaşılıyor. | |
Ağa kim?
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 16:54 | |
| Bilgilendirdin kardeş Bilgin yüksek o yüzden olsa gerek deneyimini 55 e yükseltme ihtiyaçı duydum.
| |
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 18:01 | |
| Kardeş birde Müslüman kanı ve Türk kanı akmasın mevzuu varya en güzel misal yine Ulu Hakan Abdülhamid Han(Cennet Mekan) ın bir hatırası var.Selanikte ki yıldırım orduları ki içlerinde Kemal de var,İstanbul'a gelirller ve geçiş töreni yaparlarken Ulu Hakan'a vezirlerinden birisi gelir der ki"Emredin Hünkarım Şu dalkavukların nefesini keseyim,eşşek cennetine yollayayım." der. Ulu Hakan ise şu cevabı verir:"Bize Müslüman kanı dökmek yakışmaz,zaten hevesleri geçince giderler geri."
İşte Ulu Hakan farkı... | |
Ağa kim?
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 19:49 | |
| - aamet19 demiş ki:
- Kardeş birde Müslüman kanı ve Türk kanı akmasın mevzuu varya en güzel misal yine Ulu Hakan Abdülhamid Han(Cennet Mekan) ın bir hatırası var.Selanikte ki yıldırım orduları ki içlerinde Kemal de var,İstanbul'a gelirller ve geçiş töreni yaparlarken Ulu Hakan'a vezirlerinden birisi gelir der ki"Emredin Hünkarım Şu dalkavukların nefesini keseyim,eşşek cennetine yollayayım." der.
Ulu Hakan ise şu cevabı verir:"Bize Müslüman kanı dökmek yakışmaz,zaten hevesleri geçince giderler geri."
İşte Ulu Hakan farkı... Ulu Hakan Abdülhamid Han'a hain diyenler düşünsünler
| |
| | | asd_ref Bizden
| Konu: Geri: ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? Ptsi Şub. 09 2009, 20:38 | |
| | |
| | | | ****** nasıl Cumhurbaşkanı oldu? | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|