En son konular | » AKAYEV.NETPtsi Nis. 27 2015, 15:47 tarafından 1OL(AZRAİL662)» K-Lite Codec Pack Update 10.0.9 TR - indir KatılımsızCuma Eyl. 26 2014, 23:00 tarafından kursunlu » Microsoft Office 2013 Türkçe Orjinal 32&64 Bit Full Tek link indirCuma Eyl. 26 2014, 22:59 tarafından kursunlu » TÜM ÜYELEREÇarş. Ağus. 13 2014, 12:32 tarafından 1OL(AZRAİL662)» Msn Messenger 2014Salı Haz. 24 2014, 05:41 tarafından recep59 » Web Creator 5.1C.tesi Haz. 21 2014, 02:52 tarafından recep59 » PC Kaleci 2014Salı Haz. 17 2014, 01:03 tarafından recep59 » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:23 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:18 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:14 tarafından Recep Öztürk » DriverPack Solution 13 Final Full Download indirÇarş. Haz. 11 2014, 14:10 tarafından Recep Öztürk |
|
| Türkler 1071'de girmedi mi? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
1OL(AZRAİL662) PRENS-Kurucu
Mesaj Sayısı : 5270 Yaş : 34 Nerden : Denizli İş/Hobiler : PC Beat Lakap : AZRAiL662 İletisi : Allah'tır tek hakim
Ağa kim?
Paşa kim? Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 181 Rep Gücü : 2273 Kayıt tarihi : 24/12/07
| Konu: Türkler 1071'de girmedi mi? Ptsi Ekim 27 2008, 17:14 | |
| Bize hep "Türkler Anadolu'ya Malazgirt Zaferi'yle girdi" diye öğretildi. Ama arkeoloji böyle söylemiyor. İşte gerçekler...
Prof. Dr. Ekrem Memiş, Türkler'in Anadolu'ya Malazgirt Zaferi'yle girdiği ve bu zaferle Anadolu'nun 1071'de el değiştirdiği iddiasını çürüttü.
Arkeolojik buluntular ve bilgi, belgeler Anadolu'ya 1071 Malazgirt Zaferi'yle girilmediğini ortaya çıkardı. Anadolu'ya Malazgirt Zaferi'yle girildiği yanlışını düzeltmeye çalışan Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ekrem Memiş, "Anadolu Türkler'in ikinci yurdu değildir. Anadolu Türkler'in anayurdudur. Anadolu'da bundan 8 bin yıl önce de Türk devletinin varlığı belgelerle kendini gösteriyor. Bu yanlış öğrencilere öğretiliyor" dedi.
ÇİVİ YAZILI METİNDEKİ TÜRK KRALI
Bugün Gazetesi'nin haberine göre; Memiş, tezini belgelere dayanarak şöyle anlattı: "Elimizdeki metinler M.Ö.2 bin 200'lere ait bir olayı anlatıyor. Akat Kralı Mezapotamya'dan gelmiş. Fırat nehrini geçmiş ve Anadolu'ya geçmiş. Anadolu'da o zaman küçük küçük şehir devletleri var. Bu küçük şehir devletlerinden 17'si Hatti Kralı Pampa'nın önderliğinde bir araya gelmişler ve Akat Kralı'na karşı vatanlarını korumak için mücadele etmişler.
Bu 17 kraldan biri de çivi yazılı metnin 15. satırında geçen Türki Kralı İlşu-Nail'di. Burada geçen Türki kelimesinin Türk olduğuna şüphe yok. 2 bin yıl da buradan koyduğumuzda 4 bin 250 yıl önce Anadolu'da Türk kavmi olduğu gerçeği karşımıza çıkıyor."
8 BİN YILLIK GEÇMİŞİ VAR
Memiş, bu Türk krallığının da Hurri isimli bir kavimden geldiğini belirterek, bu kavmin M.Ö. 3. binde yaşadığını ve dillerinin Türkçe ile aynı dil grubuna girdiğini söyledi. Türki krallığını oluşturan grubun bu kavimden geldiğini ileri süren Memiş, çok geriye gidildiğinde kavmin soyunun 6 binlere dayandığını anlattı. Memiş, “2 bin de milattan sonraki dönemi eklediğinde 8 bin yıllık geçmiş ortaya çıkıyor" dedi.
KÜLTÜRLERDE KOPUKLUK YOK
Yazılı metinlerden Hurriler’in geçmişlerinin 3. bine gittiğini kaydeden Ekrem Memiş, “Fakat işin bir de arkeolojik boyutu var. O günden bu güne gelen bir 3 kültür var. İlki neolitik köy kültürü. Onu takip eden 5 binlerde kalkolitik kültür var. Köylerin yerini şehirlere terk ettiği dönem. 3. dönem ise eski tunç çağı. Şehir kültürünün tamamen oluştuğu dönem. Bu üç kültür arasında hiçbir kopukluk yok. Bu kopukluğun oluşmaması kavmin değişmediğine işaret ediyor” dedi.
TÜRK ADINI TAŞIYAN iLK DEVLET: TURKiLER
Ekrem Memiş, Huriler'in Anadolu'nun doğu bölgelerinde yaşayan en eski sahiplerinden biri olduğunu ve Anadolu'nun Türkün ikinci vatanı olmadığı, hatta anayurdu olduğunu söyledi. Göktürk Devleti'nin de ilk Türk adını taşıyan devlet olduğu tezini de çürüten Memiş, Hureler'in devamı olan ve M.Ö. binlerde yaşayan Türki Krallığı'nın Türk adını taşıyan ilk devlet olduğunun altını çizdi.
YETKİLİLER KULAK VERSİN
"Türk tarihini Hunlar'la başlatıyoruz. Hunlar Orta Asya'da büyük bir devlet kurmuşlar ama ilk değiller. Yetkililerin bu serzenişe kulak vermesi gerek. Çocuklarımıza yanlış bilgiler veriyoruz. Biz buralara sonradan gelmedik. Hep vardık. Bu toprakların o tarihlerden bu yana bizim olduğu gerçeğini görmezlikten gelemeyiz. Ders müfredatlarına bunlar işlenmeli" diyen Memiş, yeni araştırmaları gözden geçirmek gerektiğini belirtti. | |
| | | ByYuNuS S.Moderator
Mesaj Sayısı : 1577 Yaş : 32 Nerden : İSTANBUL-DENİZLİ İletisi : warez.forumt.biz & 2ce1ol.forumc.biz Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 44 Rep Gücü : 185 Kayıt tarihi : 08/02/08
| | | | aamet19 Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1077 Yaş : 33 Nerden : Çorumluyuk Herii İş/Hobiler : İş mi? üff sefil öğrenci! Lakap : gulzariide_diken İletisi : Sağdan Sola Zikir Vuran Fatih Nesli Gelmektedir... Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 21 Rep Gücü : 649 Kayıt tarihi : 03/02/08
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Perş. Kas. 20 2008, 19:47 | |
| Aslında doğru olabilir neden derseniz Tarih konusu okullarımızda doğru öğretilmiyor.Osmanlı medeniyetinden tutunda Tarihi çağlar diye nitelendirdiğimiz Kalkolotik,Neolotik...vb. çağların yanlış lanse edildiği kanısındayım.Tabi bu konu tartışmaya açık bir konudur. | |
| | | 1OL(AZRAİL662) PRENS-Kurucu
Mesaj Sayısı : 5270 Yaş : 34 Nerden : Denizli İş/Hobiler : PC Beat Lakap : AZRAiL662 İletisi : Allah'tır tek hakim
Ağa kim?
Paşa kim? Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 181 Rep Gücü : 2273 Kayıt tarihi : 24/12/07
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Perş. Kas. 20 2008, 23:17 | |
| Tarih çoğu kez yalan söylüyor
| |
| | | nazım Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Cuma Kas. 21 2008, 21:17 | |
| yada siz tarihi yanlış öğreniyorsunuz |
Ağa kim?
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Cuma Kas. 21 2008, 21:23 | |
| - nazım demiş ki:
- yada siz tarihi yanlış öğreniyorsunuz
Evet haklısın. Bize söylenenleri aynen beynimize yazmıyoruz.Sizin papağan stilinizi kullanmıyoruz. Kaynakları tarıyoruz.Mantık yürütüyoruz.İnce bakıyoruz öyle öğreniyoruz Nazım | |
| | | NAZIMLAR Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Ptsi Kas. 24 2008, 17:54 | |
| offf siz bizim kadar araştırmacı olsaydınız bunları demezdiniz yada sizin araştırma kavramından başka birşey anlıyorsunuz çünkü türkleri yabancılar daha çok biliyor ve bizler bunu yenmek için araştırma yapıp kendi tarihimizi kendimiz öğreniyorsunuz çünkü yabancılar bizi bizden daha bildiği için bizi yanlış yönlendirmeyide biliyor işte sizde bu yabancıların dediklerini türkçeye geçirenlerden (nasıl geçirdiğide mechul) tarihi öğreniyorsunuz iste farkımız biz kendi tarihimizi kendimiz öğreniyorsunuz siz yabancıların dediklerinden öğreniyorsunuz |
| | | nazım Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Paz Kas. 30 2008, 22:01 | |
| he bu arada şunu söyleyeyim şu ünlü GÖKTÜRK yazıtlarını TÜRKLER yazmıştır 1 türkler o zamanlar göçebe hayatta yaşıyordu bu 2 TÜRKLER çinlileri ve moğullara ozman kan kusturduğu kendileri söylüyorlar eserlerinde bu 3 çin setti TÜRKLERDEN korunmak için yapılmıştıe bu 4 TÜRKLERİN ilk yerleştiği ve ilk kalıntıların bulunduğu yer HAZAR denizin güney kıyılarıdır bunuda RUSLAR doğruluyor araştırmalarıyla bu 5 hem ozaman selçuklu devleti nasıl oluyorsa bizansla savaşıyor o zaman TÜRKLERLE savaşması lazım ee böyle kalıntı yok ama hem bizans kaynaklarında hem malazgitte bunların belgeleri var en büyük belgede TÜRKLERİN öyle bir tarih tutma stratejisi varki dünyada yok bunun gibi tutulan tarih buda göktürkler ve uygurlar döneminden osmanlıya kadar gelir buradada şu vardır bir anlaşma savaş isyan vergi toplama her neyse bunlar 3 ayrı kişilerce yazılırki biri yanlış bilgi yazdıysa gerçeği çıksın diye bunlar Bâb-ı Âsafi, Bâb-ı Defterî ve Dîvân-ı Hümâyûndır ama bu adlar OSMANLI devletindeki adlarım ama OSMANLI öncesi islam-ütrk devletlarindeki genel adları “koçan, kütük, biti” yani o kadar yüzyıllardan beri gelen bu kaynaklar hala elimizdedir bude devletin arşivlerinde özele hala saklanıyor bu koskaca kaynakları bir kişimi yıkıcak buda 6 ve son olarakta şunu söyleyeyim rumlar 1.dünya savaşı sonrası burası bizim eski yerimizdi TÜRKLER geldi ve işgel eddi ve burası bizimdir demişlerdir ve biz buna birşey diyememişiz aa rum nüfusun fazla olmasına ancak söz söyleyebilmişiz bununda amiral birist raporu sayesinde yabancı birisinin bunu söylediği için barış harekatı resmileştirilmiştir busa 7 |
Ağa kim?
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Ptsi Ara. 01 2008, 14:25 | |
| Bir şeyide ben hatırlatayım koca Osmanlı arşivinin sadece %10 belkide daha az kısmı incelenmiş nedense belki dirileceğinden korkmalarındandır.Arşivlerin bir kısmı iç ve dış kuvvetlerce yakılmış.Yetmezmiş gibi kurtarılanlarda bir yerlerde incelenmeden saklanmış.
| |
| | | aamet19 Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1077 Yaş : 33 Nerden : Çorumluyuk Herii İş/Hobiler : İş mi? üff sefil öğrenci! Lakap : gulzariide_diken İletisi : Sağdan Sola Zikir Vuran Fatih Nesli Gelmektedir... Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 21 Rep Gücü : 649 Kayıt tarihi : 03/02/08
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Ptsi Ara. 01 2008, 16:55 | |
| Osmanlı Devlet Arşivi'nin bir bölümünün Bulgaristan'a "MÜSVETTE KAĞIT" diye"Kuru Ot ve Paçavra Fiyatına,Okkası 3Kuruş 10 paraya" satıldığını biliyor muydunuz. | |
| | | Nazımlar Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Perş. Ara. 04 2008, 20:30 | |
| BAŞKA ÜLEKEDE SATILSIN HİÇ BİRŞŞEY OLMAZ ÜST MESAJIMDADA BELİRTMİŞTİM BUNLARIN HER BİR KOPYASI İSTANBULA GETİTİLİYORSU VE BUNLAR ÖZENLE SAKLANIYORSU ŞUNU SÖYLEDİMMİ BBİLMİYORUM AMA YİNEDE SÖYLEYEYİM DÜNYADAKİ EN İYİ ARŞİVCİLİK İŞİNİ OSMANLI YAPMIŞTIR VE BU SENİN DEDİĞİN %10 OKUNMASI DEĞİL BASILMASIDIR ÇÜNKÜ BUNLARIN HEPSİ OKUNDU AMA AÇIĞA ÇIKARILMADI HEPSİ SAKLI DURUYOR VE BVAŞBAKANLIK ÖZEL ARŞİVİNDE VE BUNLARIN ÇOĞU BİLGİSAYARLARDA SAKLANIOR Bİ KOPYASI Bİ ŞEYİDE DOĞRU CEWAP WER |
Ağa kim?
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Perş. Ara. 04 2008, 20:43 | |
| Haddini bilmez Nazım Necip'e karışmamam gerektiğini ne vakit öğreneceksin.
Sen ilk önce şu caps lockunu kapat sonrada şu ''w'' v yap Sonra okumaya devam et
Ya Allah
1 kişinin veya bir heyetin okuması birşey ifade etmez. Halka açıklamadıktan sonra boş. Hem ben okuma eyleminden bahsettmedim inceleme eylemini kullandım
Saklanıyor diyorsun neden saklanıyorda açıklanmıyor. Acaba; Ermeni sorunu gibi bazı sorunları çözecek bilgiler barındırdığı için mi?
Birde Osmanlı dirilecek diye korkulduğundan mı?
En son 1OL(AZRAİL662) tarafından Paz Ara. 07 2008, 18:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
| | | NAZIM Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? C.tesi Ara. 06 2008, 09:34 | |
| OLUM BAK DAHA DÜNYA İLE HABERİN BİLE YOK DAHA 1 SENE OLMAYACAK BAŞBAKANLIK ARŞİVLERİ AÇILDI CHP'NİN İSTEĞİYLE VE BU ERMENİ SOYKIRIMI HAKKINDA GERÇEK BİLGİLER KAMAOYUNA AÇIKLANDI SEN ANCA KAFADAN SALLIYORSUNN VE BUNLARIN SAKLANMASI SADECE ESKİ BİLGİLER SAĞLAM KALSIN DİYE ZZATEN BU BİLGİLER AÇIKLANIYOR DERS KİTAPLARINDA İŞLENEN KONULAR ONLARDAN ALINIYOR BAK BUNU BİLE BİLMİYON HEM KOMPLE AÇIKLANMASI BAZILARIN İŞİNE GELMEZ abd GİDİ BOKTAN ÜLKELERİN İŞİNE BU YÜZDEN BAŞIMIZDAKİ küçük ve kukla yöneticilere AÇTIRTMIYORLAR ALDIMMI BUDA SANA KAPAK OLSUN SEN BENİM BİLGİLERİMLE BAŞA ÇIKAMAZSIN BUNUN İÇİN SEN Bİ GİT TÜRKİYE TARİHİNİ EPEĞİ Bİ ÖĞREN ÖLE GEL KARŞIMA TAMAMMI küçük varlık bak caps lock UMU KAPATTIM AMA GEREKTİİ YERDE |
Ağa kim?
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? C.tesi Ara. 06 2008, 13:29 | |
| Sen bunları bilgiden mi sayıyorsun. Dünyaya yeni gelmiş bebekten farksızsın. Senin emeklemeni ve saçmalamalarını izliyoruz.
| |
| | | NAZIM Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? C.tesi Ara. 06 2008, 20:43 | |
| Abi hayırlı akşamlar diliyorum kusura bakmayın sizi size şikayet etmişim ama ne yapayım "şerefsizlik" yapayım dedim.Bu arada bana artık sövmüyorsunuz darılıyorum ama.. |
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? C.tesi Ara. 06 2008, 23:49 | |
| Ne demek nazımcığım senin şerefsiz olduğunu biliyoruz ama MÜ-YAP daha bilmiyormuş onlar da öğrensin bayramdan sonra görürüm seni. | |
| | | Nazımlar Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Paz Ara. 07 2008, 18:01 | |
| |
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Paz Ara. 07 2008, 22:41 | |
| Biz affetsekte, affetmesekte olur ama önemli olan Yüce Yaradan'ın affetmesi.Bakalım Affı At'ası bol Yüce Rabb'im seni affedecek mi aceba? | |
| | | Nazımlar Misafir
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Çarş. Ara. 17 2008, 15:24 | |
| |
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Çarş. Ara. 17 2008, 17:16 | |
| Nazım git olum uğraşamam senle başka kapıya köpeklen | |
| | | senolkum1 Bizden
Mesaj Sayısı : 194 Yaş : 54 Nerden : 03-afyonkarahisar İş/Hobiler : iletişim, idarecilik,teknik elaman Lakap : BAZEN RÜZGAR OLUR ÜŞÜTÜRÜM BAZEN ATEŞ OLUR YAKARIM BAZEN GÜL OLUR RAYİHA VERİRİM İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 1 Rep Gücü : 3 Kayıt tarihi : 07/06/08
| Konu: Geri: Türkler 1071'de girmedi mi? Ptsi Ara. 22 2008, 00:48 | |
| Osmanlı Devlet Arşivi'nin bir bölümünün Bulgaristan'a "MÜSVETTE KAĞIT" diye"Kuru Ot ve Paçavra Fiyatına,Okkası 3Kuruş 10 paraya" satıldığını biliyor muydunuz. ta ki türkiye büyüyüp koca ülke olmasın diye arşivleri okutturmamışlar yoksa herkes bilir bütün ilimler Osmanlıda gelişti avrupa bizden çaldı kurtuluş savaşın dan sonra da o ilimlerin hepsi bizlerden uzaklaştırılarak unutuldu sanki herşeyi avrupa amerika icat etmiş gibi gösterildi bizlerde yeni yeni daha ilimde tıpta teknolojide ilerlemeye başladık o eski bilgiler üzerinden yeni araştırmalarımızı yapsadık elbette daha da ileri gidip avrupa ve amerkayı geçerdik ecnebiler bunu bildiğinden biz lerden o bilgi ve belgeleri uzaklaştırmışlar yani sistematik yapmışlar bu işi bizim içimizdeki nazım gibi kuklalarda onlara alet olmuşlar.Fakat ne yapsalar bu TÜRK milletinin yükselişini engelleyemeyecekler ALLAH nurunu tamamlayacaktır. azrail662 böyle nazımları konuşturmayın cahilhane konuşuyor veya benim karşıma getirin de ona Türklük neymiş bi göstereyim cahil,vahşi,saldırgan hödük insan öyle düşünceleri ancak bi ermeni benimser benim yazdığım van soykırımını okusun ben belgelerle konuşurum o gibi ermeni canilerinin yaptığı mezalimi anlasın bizden özür dilesi. selametle | |
| | | | Türkler 1071'de girmedi mi? | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|