En son konular | » AKAYEV.NETPtsi Nis. 27 2015, 15:47 tarafından 1OL(AZRAİL662)» K-Lite Codec Pack Update 10.0.9 TR - indir KatılımsızCuma Eyl. 26 2014, 23:00 tarafından kursunlu » Microsoft Office 2013 Türkçe Orjinal 32&64 Bit Full Tek link indirCuma Eyl. 26 2014, 22:59 tarafından kursunlu » TÜM ÜYELEREÇarş. Ağus. 13 2014, 12:32 tarafından 1OL(AZRAİL662)» Msn Messenger 2014Salı Haz. 24 2014, 05:41 tarafından recep59 » Web Creator 5.1C.tesi Haz. 21 2014, 02:52 tarafından recep59 » PC Kaleci 2014Salı Haz. 17 2014, 01:03 tarafından recep59 » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:23 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:18 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:14 tarafından Recep Öztürk » DriverPack Solution 13 Final Full Download indirÇarş. Haz. 11 2014, 14:10 tarafından Recep Öztürk |
|
| baharatlı armutlar | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
öznur Moderator
Mesaj Sayısı : 847 Yaş : 29 Nerden : denizli İş/Hobiler : futbol Lakap : öznur İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : Ruh Hali : Rep Puanı : 1 Rep Gücü : 35 Kayıt tarihi : 18/01/08
| Konu: baharatlı armutlar Paz Haz. 15 2008, 12:59 | |
| Baharatlı Armutlar (6 Kişilik) Malzemeler 500 ml beyaz şarap 75 gr kayısı reçeli, elekten geçmiş 40 gr şeker 1/4 çay kaşığı tarçın 2 diş karanfil 6 sert armut Portakal kabuğu, ince şeritler halinde 1/2 limonun suyu 3 yemek kaşığı kavrulmuş badem Yemeğin Tarifi Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın. Armutları bütün bırakarak soyun, saplarını üzerinde bırakın. Hemen diklemesine tencerenin içine koyun. Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip üzerini kapatın ve 20-30 dakika, hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin. Armutların dibinden ince bir dilim kesin. Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin. Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın. Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun. Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın. Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin. AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu sert armut kullanmak için iyi bir yöntemdir. Pişirme süresi armutların sertliğine bağlıdır. SERVİS ÖNERİLERİ: Krem şanti ve kıtır bisküvilerle sunabilirsiniz. Özellikle bademli bisküviler armutla çok iyi gider. DÜDÜKLÜDE PİŞİRME: Armutları düdüklü tencerede 1 dakika pişirebilirsiniz. ALTERNATİF: Beyaz şarap yerine kırmızı şarap; reçel yerine de 50 gr şeker kullanabilirsiniz. | |
| | | | baharatlı armutlar | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|