En son konular | » AKAYEV.NETPtsi Nis. 27 2015, 15:47 tarafından 1OL(AZRAİL662)» K-Lite Codec Pack Update 10.0.9 TR - indir KatılımsızCuma Eyl. 26 2014, 23:00 tarafından kursunlu » Microsoft Office 2013 Türkçe Orjinal 32&64 Bit Full Tek link indirCuma Eyl. 26 2014, 22:59 tarafından kursunlu » TÜM ÜYELEREÇarş. Ağus. 13 2014, 12:32 tarafından 1OL(AZRAİL662)» Msn Messenger 2014Salı Haz. 24 2014, 05:41 tarafından recep59 » Web Creator 5.1C.tesi Haz. 21 2014, 02:52 tarafından recep59 » PC Kaleci 2014Salı Haz. 17 2014, 01:03 tarafından recep59 » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:23 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:18 tarafından Recep Öztürk » yeni dünya Dünya düzensizliği Çarş. Haz. 11 2014, 14:14 tarafından Recep Öztürk » DriverPack Solution 13 Final Full Download indirÇarş. Haz. 11 2014, 14:10 tarafından Recep Öztürk |
|
| TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:56 | |
| Acıbadem Tatlısı
MALZEMELER 1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin) 2 su bardağı süt yarım su bardağı toz şeker yarım çubuk vanilya 200 gr acıbadem bisküvisi yarım limon 3 yumurta
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin. 18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir. Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın. Dilerseniz süsleyip, servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:56 | |
| Acıbademli Muhallebi MALZEMELER 2 su bardağı süt 4 yumurta sarısı 1 limon bademyağı 25 gr toz jelatin 4/5 su bardağı toz şeker 3 kedi dili bisküvi 2 çorba kaşığı kuş üzümü 4/5 su bardağı toz şeker 100 gr sütlü çikolata 4/5 su bardağı çiğ krema 100 gr acıbadem bisküvisi 1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın. Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin. 2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin. Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın. Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Acıbademli Şeftali Tatlısı (10 Kişilik)
MALZEMELER 1 Komposto Şeftali 2 Su Bardağı Şeftali Kompostosu Suyu 300 gr Acıbadem Kurabiyesi 1 Kutu Krem Şanti 1 Su Bardağı Süt 1 Çay Kaşığı Tarçın 2 Su Bardağı Su 2 Yemek Kaşığı Nişasta
HAZIRLANIŞI Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayıp kariştirin. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karişimi dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin. Su, komposto suyu ve nişastayi tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın. Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. Dondurduktan sonra nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Akıtma MALZEMELER 1 çorba kaşığı maya 1 paket un tuz süt
HAZIRLANIŞI Mayayı, geniş bir kapta unla birlikte, ılık süt ve tuz ilavesiyle kanştınp boza kıvamında bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sıcak bir ortamda kabarmasını bekleyin.Teflon tavayı orta hararetteki ocağın üzerinde kızdırıp, mayalanan hamurdan kepçe kepçe alın ve tavaya döküp, yayın. Yanmamasına özen göstererek, hemen alt üst edin. Pişen akıtmaları tereyağıyla ile yağlanıp, yanında balla servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Altin Kesesi MALZEMELER 2 PAKET MISIR NİŞASTASI 2 TANE YUMURTA 1/2 KABARTMA TOZU 250 GR MARGARİN 3 SU BARDAĞI UN 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
İÇİ İÇİN:
FISTIK,TARÇIN,PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI MARGARİN VE UNU KARIŞTIR, İÇİNE PUDRA ŞEKERİNİ EKLE, YUMURTA VE MISIR NİŞASTASINI İLAVE EDİP YOĞUR. SON OLARAK KABARTMA TOZUNU EKLEYİP HAMUR HALİNE GELENE KADAR YOĞUR. HAMURDAN 3-4 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR. BU PARÇANIN İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI KAKAO EKLE VE YOĞUR.KAKAOLU VE SADE HAMURU 15-20 DK ODA ISISINDA DİNLENDİR.HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE KOPAR VE İÇLİ KÖFTE YAPAR GİBİ İÇİNİ PARMAĞINLA AÇ.KÜÇÜK BİR KESE ŞEKLİNDE OLACAK. DAHA ÖNCEDEN HAZIRLANAN İÇİ (FISTIK,PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN KARIŞIMI)BU AÇILAN HAMURUN İÇİNE KOY. ELİNLE AĞIZINI BÜZ YANİ HAMURU TOPLA.KAKAOLU HAMURDAN UZUN ŞERİT YAP VE KESENİN KENARLARINDAN GEÇİR. BU HAMURDAN KESENİN ÜZERİNE İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERİ VEREREK SÜSLEYİN.HAMURUN HEPSİ BİTİNCE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN. PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ÇIKARIN.SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS YAPIN. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Ananaslı Tatlı MALZEMELER MALZEMESİ :
bir paket yulaflı bisküvi bir paket krem şanti bir bardak süt bir çorba kaşığı mısır unu bir büyük kutu ananas konservesi bir kutu krem peynir biraz tereyağı
HAZIRLANIŞI Bisküvileri dövüp, kırın. Biraz tereyağı ile kanştırıp, servis tabağına koyup, buzlukta donmaya bırakın. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın. İçine krem peynirin yarısını katıp, karıştırın. Bu kanşım biraz ananas suyu ile sulandınlir. Diğer tarafta kalan ananas suyu, bir çorba kaşığı mısır unu ile pelte gibi pişirilir. Bisküviden yapılmış tartın üzerine krem şantili kanşım dökülür, sonra aııanaslar dizilir ve en üste ananas suyu ile yapılan pelte dökülerek buzdolabına kaldınlır. Ananas yerine vişne ile de yapılabilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Armut Bombası MALZEMELER 6 adet Santa Maria armut 1 su bardağı cekilmiş ceviz 2 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı şeker 1 limon rendesi 1/2 paket çekilmiş pötibör bisküvisi 1 paket vanilyalı hazır puding 2 su bardağı süt Süs için toz tarçın
HAZIRLANIŞI Armutların sap kısımlarını düz olarak keserek ayırın ve kenara koyun. Tamamını soyun, alt kısmını ayıklayın, kesilen üst kısmından dolma oyar gibi oyularak hazırlayın. Hazırlanan armutlar ve kesilmiş sapları 2 su bardağı su ile bir tencerede şeker ilave edilerek haşlayın. Fazla haşlamamalıdır, yumuşak hale gelmesi yeterlidir. Bir kenarda soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta bisküvi, ceviz, limon rendesi ve bal güzelce karıştırın. Pudingi pişirin, soğumasını bekleyin. Pudingin fazla katı kıvamlı olmaması gerekir. Armutları servis kabına dik olarak oturtun. Ilık durumdaki puding bir çay kaşığı yardımıyla armutların içine 1-2 cm. kalınlığında sıvanır. Önceden hazırlanan cevizli karışımla armutları üste 1-2 cm. kalaya kadar doldurun, doldururken kaşıkla üstüne basıp iyice sıkıştırın. En üste pudingi armutun tamamını kaplayacak şekilde dökün. Son olarak sapı kapak gibi üzerine oturtun. Bütün armutları bu şekilde doldurduktan sonra kalan pudingi armutların tümünü örtecek şekilde dökün. En üste tarçın serpin ve buzdolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Armut Köpüğü MALZEMELER 3 yumurta 1 limon 1 portakal 3 armut 2 su bardağı süt yarım su bardağı un 4 çorba kaşığı toz şeker
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın. Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın kabuğunu katın. Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın. Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:57 | |
| Armut Tatlısı MALZEMELER 6 adet armut 3 su bardağı bal 1 kahve fincanı limon suyu 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI Armudun kabukları soyulur, ortadan ikiye bölünür. Çekirdekleri çıkarılır ve orta kısımları hafifçe oyulur. Oyuk kısmı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir. Diğer tarafta bal bir çay fincanı su ile hafifçe sulandırılır, limon suyu ilave edilir ve armutların çukur kısımlarına doldurulur. Üzerine birer küp tereyağı ilave edilir. Tarçın ve hindistan cevizi gezdirilir. Üzeri bir folyo ile örtülüp, orta hararetli fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra folyo çıkarılır, 10 dakika da üstü açık olarak pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi, tarçın ilave edilebilir. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Armut Tatlısı MALZEMELER 1 adet armut 2 adet karanfil Yeteri kadar tarçin, su 50 gr toz şeker
HAZIRLANIŞI Armutun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçin, su ve şeker koyun. 180 derecedeki firında pişirerek ılık servise sunun. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Asıda MALZEMELER 1 kg toz şeker 300 gr tereyağı ½ kg buğday nişastası ½ su bardağı üzüm pekmezi 1 su bardağı ceviz içi 4 ½ su bardağı su
HAZIRLANIŞI Nişastayı soğuk suda eritin ve bir kaba alın. Üzerine kızgın tereyağı dökün. Sararana kadar da kavurun. Başka bir tencerede suyu kaynatın, içine pekmez, şeker ve kavrulan nişastayı ekleyin. Sürekli karıştırın, göz göz olunca içine iri dövülen cevizleri atın. Servis tabağına alın ve cevizle süsleyin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Brownie MALZEMELER 150 gr toz seker 80 gr yağ 75 gr bal (bir çorba kaşığı) 50 gr kakao 2 yumurta 1 paket vanilya 75 gr un tuz ceviz
HAZIRLANIŞI Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır. Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir... | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Burma Kadayıf (10 Kişilik) MALZEMELER 1 Kg Çiğ Burma Kadayıf 600 gr margarin 1 Kg öğütülmüş fıstık içi 1 çorba kaşığı pekmez Şerbet için: 6 su bardağı su 3 kg toz şeker
HAZIRLANIŞI Şekeri ve suyu bir tencerede karıştırın. Şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Kadayıf için 100 gr eritilmiş margarini ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın. Tepsinin dibine sürün. Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açın. Ortasına boydan boya fıstık içi sepin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın. Tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş margarini sürün. Fazla yağı tepsiyi eğerek dökün. Burma kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dak. pişirin. Aynı tepside ters yüz ederek 10 dak. da diğer yüzünü pişirin. Sıcak şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çektikten sonra servis edin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Bülbül Yuvası (6 Kişilik) MALZEMELER Hamur İçin 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı Yarım Çay Bardağı Su Alabildiğince Un Bir Tutam Tuz Üzerine dökmek için: 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 200 gr Margarin Şerbeti için: Dört Buçuk Su Bardağı Şeker 3.5 Su Bardağı Su 1/4 Limon İçi için: 150 gr Ceviz İçi Açmak İçin 1 Paket Nişasta 1 Su Bardagı Un
HAZIRLANIŞI Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim. Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim. Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım. Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Cevizli Kadayıf Dolması MALZEMELER 200 gr ceviz 2 1/2 su bardağı toz şeker ½ kg burma kadayıf 4 adet yumurta 2 ½ su bardağı su ½ adet limon 1 su bardağı süt 1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için) 200 gr kaymak
HAZIRLANIŞI Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz yerleştirin, dolma sarar gibi sarın. Başka küçük bir kapra süt ve yumurtayı çırpın. Kadayıf dolmalarını bu malzemeye batırın ve daha önce bir tavada kızdırdığınız yağda kızarana kadar kızartın. Diğer bir tencerede su ve şekeri kaynatın ve kaynamak üzereyken limon suyunu ekleyin. Ilınması için kenara alın. Kızarttığınız kadayıf dolmalarınızı sıcakken ılımış şerbete atın ve biraz beklettikten sonra üzerlerini kaymak ve ceviz ile süsleyin. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:58 | |
| Cevizli tart MALZEMELER 100 Gr ceviz içi(mutfak robotunda pudra kıvamına getirilmiş) 50 Gr bütün ceviz içi(süslemek için) 100 Gr tereyağı 250 Gr un 150 Gr pudra şekeri 25 Gr krema
HAZIRLANIŞI Unu derin bir kabın içerisine alın. İçerisine küp şeklinde doğranmış tereyağı ile 50 gr şekeri koyun. Yavaş yavaş karıştırarak una iyice yedirin. Top haline getirip, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile açın. Isıya dayanıklı düz bir fırın kabına yerleştirin. Bir çatal yardımı ile hamurun her tarafına dokunun (kabarmaması için). Pudra haline getirilmiş ceviz içini krema ve şeker ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün (her tarafını kaplayacak şekilde) Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra cevizlerle süsleyerek servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:59 | |
| Çerkez tatlısı MALZEMELER şerbeti için: 3 bardak su 3 bardak toz şeker 1 adet limonun suyu hamuru için: 4 adet yumurta sarısı 500 gr un 150 gr pudra şekeri 150 gr yoğurt 1 tatlı kaşığı toz maya harcı için: 3 adet yumurtanın akı 250 gr toz ceviz 250 gr pudra şekeri kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:59 | |
| Çilekli Kup (1 Kişilik) MALZEMELER 1 Top Çilekli Dondurma 1 Top Fıstıklı Dondurma 1 Top Limonlu Dondurma 2 Çorba Kaşığı Çilek Sosu 50 gr Krem Şanti
HAZIRLANIŞI Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım. Çilek Sosu İçin: İstediğiniz miktar çileği yıkayıp, temizleyin. Çilekleri blendırdan geçirin ve kullandığınız çileğin yüzde onu kadar şeker ekleyin. Şeker eriyene dek tekrar blendırdan geçirin. Not: Kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi çilek sosu, nane sosu, vişne sosu ve çikolata sosu gibi malzemeleri hazır olarak marketlerde de bulabilirsiniz. | |
| | | D10JU Admin Vezir
Mesaj Sayısı : 1992 Yaş : 31 Nerden : DENİZLİ-6 İş/Hobiler : PC-MÜZİK Lakap : D10jU İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 55 Rep Gücü : 770 Kayıt tarihi : 09/01/08
| Konu: Geri: TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) Cuma Mayıs 16 2008, 15:59 | |
| Dünür tatlısı MALZEMELER 3 çay bardağı süt 2 poşet kremşanti 2 paket hazır beze 3 yumurta 100 gr. çikolata rendesi Çok az tuz
HAZIRLANIŞI Önce bezeler bir tasa kırılır. Üç yumurtanın akına bir fiske tuz atılarak köpük haline gelinceye kadar (önce yavaş sonra hızlı olarak) mikserle çırpılır. Daha sonra kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır. Şantinin üzerine yumurta sarıları eklenerek yavaş yavaş aynı yöne doğru yedirilinceye kadar karıştırılır. Daha sonra yumurta akları da ilave edilerek aynı şekilde karıştırılır. Sonra hepsi bezelerin içine dökülerek iyice karıştırılır. Sonra streç film serilmiş bir tasa karışımın yarısı dökülür. Kalan yarısına kakao ve çikolata rendesinin yarısı ilave edilerek bu da beyaz karışımın üzerine dökülür. Sonra streç kapatılarak buzluğa atılır. Birgün buzlukta bekletilip çıkarılınca taba ters çevrilir. Üzerine çikolata rendesi dökülerek servis yapılır. | |
| | | senolkum1 Bizden
Mesaj Sayısı : 194 Yaş : 54 Nerden : 03-afyonkarahisar İş/Hobiler : iletişim, idarecilik,teknik elaman Lakap : BAZEN RÜZGAR OLUR ÜŞÜTÜRÜM BAZEN ATEŞ OLUR YAKARIM BAZEN GÜL OLUR RAYİHA VERİRİM İletisi : 2ce1ol Deneyim : Seviye : Saygınlık : Aktiflik : İşletim Sistemi : Ruh Hali : Rep Puanı : 1 Rep Gücü : 3 Kayıt tarihi : 07/06/08
| | | | | TATLILAR MIS GİBİ KUKUYOR KOŞUN (d10cu UATANIZDA :) | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
2ce1ol harita | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106..........................................................................................................211234Web Tasarım 1ol |
|